vire yrityksemme
Katso alla oleva esittelyvideomme, jossa kerromme palveluistamme ja siitä, miten erotumme muista alan toimijoista.
”Kiinteistönomistajien ja ympäristön resurssien säästäminen”
Haluamme kääntää alalla vallitsevaa, liian raskaan korjaamisen trendiä kohti entisöivää korjaamista. Säilytetty rakenne on aito ympäristöteko. Mahdollinen kevyempi korjaustapa tai tarpeettoman korjauksen välttäminen tuo myös tuntuvia kustannussäästöjä. Haluamme myös edistää rakennusalan palvelukulttuuria, minimoiden vuokralaisille aiheutuvat haitat ja edistäen myös siten kiinteistönomistajan asiaa.
Visiota kohti kulkiessa olemme valinneet yritykselle arvoja, joita haluamme korostaa kaikessa tekemisessämme.
Yhteisten tavoitteiden kirkastaminen ja yhdessä tekemisen kautta onnistuminen
Yhteinen tekeminen pohjautuu luottamukseen ja läpinäkyvyyteen
Riitelyn nollatoleranssi, asioista sopiminen
Huomioidaan asiakkaan tavoitteet ja toiveet
Pyritään odotukset ylittämällä positiiviseen yllätykseen
Kuuntelemme kaikilta kumppaneilta ja asiakkailta saatua palautetta, opimme virheistä
Tehottomien toimintatapojen jatkuva modernisointi
Henkilöstön hyvinvointi ja työssä jaksaminen
Hyvän vireen ylläpitäminen kaikkien projektiin osallistuvien tahojen kanssa
Välitetään ihmisistä
Edistetään entisöivää korjaamista sekä rakennusmateriaalien uusiokäyttöä. Noudatetaan kiertotalouden periaatteita.
Tuetaan suomalaista työtä ja keskitetään ostoja mahdollisimman lähellä tuotettuihin rakennusmateriaaleihin.
Vireen kulttuuri perustuu avoimuuteen ja rehellisyyteen – olemme ylpeitä perheyrityksemme hyvästä maineesta ja pohjalaisista juuristamme. Vanhoina hyvinä aikoina materiaaleista oli niukkuutta ja työvoima oli suhteessa halpaa. Haluamme vaalia syntynyttä materiaalien uusiokäytön kulttuuria ja vältämme viimeiseen asti käyttökelpoisen materiaalin hävittämistä jätteenä, edistäen myös tätä kautta kiertotalouden periaatteita.
Lue alta yrityksemme taustasta ja tarinasta enemmän!
Lemminkäisellä aikaisemmin työskennelleet kollegat Esko Luoma-Halkola ja Veikko Kivelä päättivät perustaa yhteisyrityksen vuonna 1989 – tämä yritys sai alkunsa vuonna 1990, kun Rakennusvire Oy perustettiin.
Ennen yhteisyrityksen perustamista Esko ehti kerätä kokemusta Maalausliike Kronströmillä Helsingin aluepäällikkönä ja Veikko johtamalla omaa yritystään Rakennusliike Veikko Kivelää.
90-luvun syvän laman takia yrityksen perustaminen meinasi jäädä kokonaan tekemättä. Vakuutuksia ei saatu, koska rakennusliikkeitä meni konkurssiin jatkuvalla syötöllä, eikä pankki suostunut edes avaamaan pankkitiliä. Nämä pakolliset asiat järjestyivät kuitenkin Veikon suhteiden kautta ja Mestarikoneen mentyä konkurssiin Rakennusvire sai ostettua ison määrän kalustoa, jolla toiminta saatiin aloitettua tehokkaasti.
Lopulta Rakennusvire selvisi lamasta hyvin – osin onnella, osin taidolla.
Alusta asti linjattiin, että kaikki työt tehdään teknisesti mahdollisimman laadukkaasti – hyvä työn jälki ja aikataulussa suoritetut urakat toivatkin Rakennusvireelle hyvää mainetta sekä yhä isompia ja vaativampia urakoita. Referenssilistalle päätyikin myöhemmin sellaisia kohteita kuin Hotelli Torni ja Tapiolan Hattutalot.
Eskon ja Veikon tinkimätön työn laadun valvonta onkin iskostunut työntekijäportaaseen ja työnjohdolle syvästi. Työmailla tiedettiin, että vaikka virallinen valvoja työn hyväksyikin, Esko saattoi laittaa tekemään työn uudestaan, mikäli jälki ei ollut erinomaista. Työntekijöitä on kuitenkin aina kohdeltu reilusti ja näiltä ajoilta asti rivissämme on edelleen useita ammattimiehiä.
Vuosituhannen vaihteessa yrityksen toinen perustaja Veikko päätti lopettaa työt Rakennusvireen johdossa ja Esko lunastikin Veikon osakkeet ja jäi yrityksen ainoaksi omistajaksi.
Esko pyörittää toimintaa tehokkaasti vakiintuneen ydinporukan kanssa, jossa työmaiden työnjohdosta vastaavat pääosin Risto Koskela ja Tapani Rainio. Rakennusvire keskittyy erityisen vaativiin julkisivukohteisiin, joissa moniosaavan tiimin osaaminen pääsee arvoonsa alan muuttuessa yhä enemmän alihankinta- ja sarjatyöluontoiseksi. Kasvun tavoittelun sijasta toiminta pidettiin hallitun kokoisena, jotta laatutaso säilyi.
Seuraava iso muutos yrityksen toiminnassa oli 2017, kun Pasi Luoma-Halkola päätti siirtyä suuremman kilpailevan julkisivu-urakoitsijan työpäällikön tehtävästä takaisin Rakennusvireelle. Myös Lauri Luoma-Halkola sai samaan aikaan Diplomi-insinöörin tutkintonsa valmiiksi ja jatkoi täysipäiväisesti työnjohdossa.
Veljekset Pasi ja Lauri alkoivat pyörittää toimintaa Eskon siirtyessä enemmän asiantuntijarooliin. 2018 vahvuuteen liittyivät laskentapäälliköksi Lasse Kujala ja vastaavaksi työnjohtajaksi Arttu Puolakka.
Toimintaa alettiin kehittää voimakkaasti muun muassa kaluston modernisoinnilla, yhteistyökumppanien verkostojen hyödyntämisellä sekä siirtymällä paperiaikakaudesta moderniin pilvipohjaiseen IT-ympäristöön.
Kaiken taustalla oli kuitenkin Pasin aikaisemmalla työnantajalla olevien kokemuksien pohjalta syntynyt yritysvisio, jossa nähtiin kiinteistönomistajien tarve huomioida kiinteistön käyttäjät heidän reunaehtoihinsa sovitettavalla hyvällä palvelukokemuksella. Asiakaslähtöisen strategian toteuttaminen on tuonut henkilöstölle kaivattavaa työn tekemisen merkityksellisyyden tunnetta. Toisena painopistealueena on toiminut kiertotalouden periaatteiden kehittäminen.
Kesäkuussa 2021 koettiin eräänlainen päätepiste, kun Vireellä ansiokkaan 30 vuoden uran tehnyt, pidetty työnjohtaja Risto Koskela siirtyi eläkkeelle. Kuvassa eläkejuhlista nykyään onnelliset eläkeläiset Veikko, Risto ja Esko. Rakkaus lajiin on kuitenkin säilynyt siinä määrin, että sekä Esko korjaussuunnittelijana, että Risto osa-aikaisena työnjohtajana jatkavat edelleen palveluksessamme!